Hlavní obsah

Milwaukee - Miami 138:122Stav série 1:1Bucks a Grizzlies bez svých hvězd zabrali a srovnali série play off NBA

Basketbalisté Milwaukee i bez zraněného Janise Adetokunba přehráli doma Miami 138:122 a srovnali sérii osmifinále play off NBA na 1:1. Vítěz základní části si pomohl především 25 trojkami. Také Memphis zabral bez své zraněné hvězdy Ja Moranta, zejména díky vyhlášené obraně porazil Los Angeles Lakers 103:93 a rovněž vyrovnal na 1:1. Denver naopak využil domácí výhody naplno a po výhře 122:113 vede nad Minnesotou již 2:0. Jamal Murray k tomu přispěl 40 body.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Jamal Murray (vlevo) z Denveru si kryje míč před dotírajícím Nickeilem Alexanderem-Walkerem z Minnesoty.

Článek

Bucks při absenci Adetokunba, který si v prvním zápase poranil záda, změnili styl hry a netlačili se tolik do koše. Naopak vystřelili 49 tříbodových pokusů, z nichž 25 propadlo obroučkou. Byl z toho vyrovnaný rekord NBA v utkání play off. Výrazně k tomu pomohla lavička. Zejména Pat Connaughton, jenž v prvním utkání šanci nedostal a nenastoupil, trefil šest trojek a dal 22 bodů. Více měli už jen Brook Lopez s 25 body a Jrue Holiday se 24.

Díky přesné střelbě si Milwaukee vypracovalo ve třetí čtvrtině vedení až o 36 bodů a zápas v klidu dohrávalo. Miami tentokrát bylo bez šance i přes 25 bodů Jimmyho Butlera.

Memphis čelil nepříjemné situaci, protože po úvodní prohře doma přišel i o Moranta. Grizzlies ale tlak ale ustáli a vytáhli svou vyhlášenou obranu. Lakers se těžko prosazovali a 93 vstřelených bodů je pro ně nejméně v sezoně. Pouze LeBron James se dostal na běžný počet 28 bodů, Rui Hachimura dal 20 bodů, ale ostatní se neprosadili.

Memphis naopak podržel pivot Xavier Tillman, ubránil Anthonyho Davise a vylepšil si osobní rekord na 22 bodů a 13 doskoků. Jaren Jackson přidal 18 bodů a Desmond Bane 17. "Je to pro nás velké vítězství. Byl to skvělý výkon od Tillmana i všech ostatních hráčů," řekl trenér Taylor Jenkins.

Pro LeBrona Jamese to byl už 103. zápas s alespoň 20 body a 10 doskoky. Dostal se tak na čtvrté místo historického pořadí, kde dorovnal Tima Duncana. Více mají už jen Shaquille O'Neal, Karl Malone a Kareem Abdul-Jabbar.

Minnesota sice už ve druhé čtvrtině prohrávala o 21 bodů, ale tentokrát dokázala favorizovanému Denveru klást větší odpor zejména díky 41 bodům Anthonyho Edwardse, který vrátil Timberwolves do zápasu. Minnesota dokonce ještě v poslední čtvrtině vedla, ale Nuggets skvěle zvládli koncovku.

Velkou zásluhu na tom měl Jamal Murray, jenž dal v posledních pět minutách devět bodů. Nikola Jokič pak dvakrát nahrál na smeč Aaronovi Gordonovi. Jokič si do statistik připsal 27 bodů, 9 doskoků a 9 asistencí.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Milwaukee - Miami 138:122, stav série 1:1.
Západní konference - 2. zápasy:
Memphis - Los Angeles Lakers 103:93, stav série 1:1;
Denver - Minnesota 122:113, stav série 2:0.

Reklama

Související témata: