Hlavní obsah

Indiana - Golden State 125:119Curry se zranil a Golden State nestačili v NBA na Indianu, prohrála i Atlanta

Basketbalisté Golden State Warriors prohráli na hřišti Indiany 119:125, navíc ve třetí čtvrtině přišli o svou hvězdu Stephena Curryho. Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA stihl 38 bodů, než musel odstoupit kvůli zranění ramena. Porážku utrpěla i Atlanta, která podlehla Orlandu 124:135. Český reprezentant Vít Krejčí v dresu Hawks nenastoupil.

Foto: Michael Conroy, ČTK/AP

Zraněný basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry.

Článek

Curry původně nastoupit neměl kvůli problémům s kolenem. Ale vzhledem k absenci dalších opor Andrew Wigginse a Klaye Thompsona se rozhodl hrát a byl jediným pozitivem na hře obhájců titulu. Ti totiž prohrávali v poločase už o 20 bodů. Po změně stran se to snažili změnit a Curry trojkou snížil už na 80:83.

Jenže dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny se snažil zablokovat Jalena Smitha, chytil mu míč jednou rukou, ale Smith pokračoval v pohybu a Curryho ruka se dostala do nepřirozeného úhlu. Čtyřnásobný šampion NBA se chytil za rameno, odešel do šatny a do zápasu už se nevrátil. Za 29 minut stihl nasbírat 38 bodů, 7 doskoků a 7 asistencí.

"Kolegové mi sdělili, že už se do hry vrátit nemůže. Ještě jsem neměl možnost to se Stephem probrat, uvidíme, co ukážou vyšetření. Teď máme na zdravotní problémy smůlu. Když jsme zdraví, dokážeme porazit kohokoli, ale teď musíme najít cestu k tomu, abychom byli zdraví," řekl trenér Golden State Steve Kerr, který se svým týmem prohrál čtvrté z posledních pěti utkání. Indianě k výhře pomohlo i 29 bodů Tyreseho Haliburtona.

Hvězdou večera byl Nikola Jokič. Dvojnásobný nejužitečnější hráč ligy pomohl Denveru k vítězství 141:128 nad Washingtonem 43 body, 14 doskoky a 8 asistencemi. V bodech si tak vytvořil maximum sezony. Washington si připsal osmou porážku za sebou.

Zářil i Damian Lillard, jenž 37 body pomohl Portlandu k výhře 128:112 nad San Antoniem. Poté, co byl v listopadu zraněný, má v prosinci průměr 34,4 bodu na zápas a v tabulce střelců je devátý.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry v duelu s Milwaukee Bucks.

Atlantě se sice vrátily do sestavy některé opory v čele s Trae Youngem., ale ani jeho 19 bodů a 16 asistencí nestačilo na Orlando. Magic po velmi špatném vstupu do sezony začíná nabírat na síle a vyhrálo počtvrté za sebou. Ve čtvrtek předvedlo smršť 50 bodů v první čtvrtině, což je nový klubový rekord.

Miami vyhrálo nad Oklahomou City 110:108 zásluhou Tylera Herroa. Trefil 35 bodů, devíti trojkami si vylepšil osobní rekord a mířil přesně i při rozhodující střele pět vteřin před koncem zápasu. "Dostal jsem důvěru a trenér dal poslední akci mně. Bylo to jeden na jednoho, já se cítil dobře, tak jsem si obránce rozpohyboval a trefil se," popsal Herro.

Výsledky NBA:
Charlotte - Detroit 134:141 po prodl.
Chicago - New York 120:128 po prodl.
Dallas - Cleveland 90:105
Denver - Washington 141:128
Indiana - Golden State 125:119
LA Clippers - Minnesota 99:88
Oklahoma City - Miami 108:110
Orlando - Atlanta 135:124
San Antonio - Portland 112:128
Toronto - Sacramento 123:124

Reklama

Související témata: