Hlavní obsah

Děsivé tajemství, které šokovalo zámořskou ligu! Zabil jsem nevinného člověka...

Portland/Praha

Přiznání, ze kterého mrazí. Hrozivé tajemství v sobě dusil dlouhých 56 let, až teď se s ním svěřil v obsáhlém rozhovoru pro Sports Illustrated bývalý prezident týmu Portlandu v NBA Larry Miller, jeden z nejbližších přátel slavného Michaela Jordana. Ve svých 16 letech Miller zastřelil nevinného člověka.

Foto: Getty Images for Nike

Larry Miller (vlevo) a Michael Jordan.

Článek

Léta se pohybuje ve sportovním prostředí, jeho kancelář zdobí vzácné suvenýry typu podepsané boxerské rukavice od Muhammada Aliho, basketbalový míč s podpisem bývalého prezidenta USA Obamy, nebo řada autogramů od Michaela Jordana.

Larry Miller, který je nyní předsedou představenstva společnosti Jordan Brand, se po více jak padesáti letech svěřil svým nejbližším se svou temnou minulostí. V roce 1965 chtěl jako „gangster" pomstít smrt svého kamaráda, který byl pobodán a zabit ve Philadelphii.

Uvedl, že vypil lahev vína, popadl zbraň a vydal se na lov člena konkurenčního gangu. Miller tvrdí, že nakonec zastřelil prvního člověka, kterého uviděl, osmnáctiletého Edwarda Whitea, přestože netušil, zda má něco společného s vraždou jeho přítele.

Vězení v zářné kariéře neublížilo

„O to je vše pro mě těžší, protože to zabití bylo bezdůvodné," řekl Miller, který byl krátce po činu zatčen a ve vězení si odseděl 14 let. Jakmile se dostal ven, dosáhl obrovského úspěchu v byznysu. V roce 1997 ho najala firma Nike, v letech 1999-2006 působil jako prezident značky Jordan, poté působil jako prezident týmu Portlandu v NBA a v roce 2012 se vrátil na svou původní pozici ve společnosti Nike/Jordan.

V posledních měsících se s tajemství svěřil nejbližšímu okolí. Od Michaela Jordana po komisaře NBA Adama Silvera. Od všech se mu prý dostalo pochopení a podpory. Miller teď bojuje za to, aby ti kteří si prošli podobnými případy, dostali druhou šanci.

Reklama

Související témata:
Larry Miller