Hlavní obsah

Důrazný vzkaz šampiona. LeBron James chce v Las Vegas vybudovat klub NBA

Čtyřnásobný šampion NBA LeBron James má zájem vybudovat klub zámořské basketbalové ligy v Las Vegas a ve středu si o tuto příležitost důrazně řekl. Po přípravném utkání s Los Angeles Lakers v městě hazardu oslovil na dálku komisionáře soutěže Adama Silvera.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James na tiskové konferenci.

Článek

"Jednou bych tady rád měl tým. Bylo by to úžasné. Vím, že Adam je teď v Abú Zabí, ale nejspíš i tam čte všechno, co hráči NBA řeknou. Takže, chtěl bych tu mít tým, Adame. Díky," řekl James na tiskové konferenci po utkání, v němž během 17 minut na hřišti nastřílel 23 bodů. Lakers však podlehli Phoenixu 115:119.

O své touze mít klub NBA v Las Vegas promluvil James poprvé v létě. Sedmatřicetiletý bývalý hráč Clevelandu a Miami je jedním ze tří dolarových miliardářů mezi sportovci. Mimo jiné je spolumajitelem fotbalového Liverpoolu a baseballového klubu Boston Red Sox.

Silver během červnového finále NBA uvedl, že rozšíření soutěže momentálně není na programu dne. Při konkrétním dotazu na Las Vegas a Seattle, kde se liga hrála do roku 2008, obě lokality vychválil. "Las Vegas při naší letní lize ukazuje, že je skvělým sportovním místem," uvedl.

Na prodej by brzy měli být Phoenix Suns, jejichž majitel Robert Sarver dostal nedávno od NBA roční distanc za nevhodné chování na pracovišti a rozhodl se klubu zbavit. Podle ESPN se očekává, že transakce bude za rekordní cenu. Za dosud nejvyšší částku se prodali Brooklyn Nets, kteří v roce 2019 stáli 2,25 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata: