Hlavní obsah

Federální pohár v basketbalu budou hrát letos finalisté české a slovenské ligy

Třetí ročník Federálního poháru v basketbalu budou v září hrát pouze finalisté české a slovenské ligy. Do boje o trofej se vedle obhájce prvenství a českého šampiona Opavy zapojí vicemistr z Děčína a také Levice s druhým celkem uplynulého ročníku Komárnem. Hrát se bude v Levicích 8. a 9. září. Organizátoři o tom informovali na webu slovenské nejvyšší soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jakub Šiřina z Opavy a Matěj Svoboda z Děčína.

Článek

"Je před námi třetí ročník Federálního poháru, ve kterém jsme se tentokrát rozhodli mít na jednom místě to nejlepší, co ligové soutěže v Česku a na Slovensku v předcházející sezoně přinesly. Fanoušci se mohou těšit, že dva týdny před startem obou basketbalových lig uvidí na jednom místě v přímé konfrontaci takto kvalitní týmy," řekl organizátor soutěže Ladislav Garaj.

V minulém roce soutěž hrálo osm českých a osm slovenských týmů. Organizátoři se nyní zaměřili na dva nejlepší celky z obou zemí. "Myslím, že to bude poprvé od rozdělení Československa, aby se na turnaji utkali finalisti obou soutěží. Věříme, že se nám podaří zorganizovat špičkový event se vším, co k tomu patří," doplnil Garaj.

Turnaj odstartují páteční semifinálové zápasy, v nichž nejprve Opava vyzve Komárno a následovat bude duel Levic s Děčínem. Zápas o třetí místo a finále se uskuteční o den později. Český šampion z Opavy bude útočit ve Federálním poháru na třetí triumf za sebou. Vloni tým trenéra Petra Czudka zdolal ve finále Levice, o rok dříve si poradil se Spišskými Rytíři.

Reklama