Hlavní obsah

Sochu nechci, na tu kálí ptáci! Peprná oslava titulu českého kouče je hitem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet let, tak dlouho čekali basketbalisté Opavy na mistrovský titul. Oslavy úspěchu pak tomu odpovídali a trenér Petr Czudek to pak pořádně rozbalil i před televizními kamerami. S radujícím se týmem před fanoušky metal kozelce a před kamerami ČT Sport nešetřil ani peprnými výrazy. „Sochu nechci, ne sochu serou ptáci a stejně by ji další generace zbouraly," chrlila ze sebe v mistrovské euforii basketbalová legenda.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Petr Czudek z Opavy se raduje z vítězství v nejvyšší soutěži basketbalistů.

Článek

Kouč měl po utkání nefalšovanou radost a obrovský úspěch opavského klubu si užíval každou vteřinou. „Hej Ivane, je to tam, do prdele," zakřičel ještě přímo z palubovky do kamery a spěchal se radovat se svými svěřenci. Od té chvíle je hitem internetu a sociálních sítí.

Opava rozhodla o zisku mistrovského titulu domácí výhrou 108:104 po prodloužení nad Děčínem. Jednapadesátiletý Czudek získal právě s Opavou čtyři mistrovské tituly v roli hráče (1997, 1998, 2002 a 2003), celkově vyhrál ligu sedmkrát, poprvé však jako trenér.

Reklama

Související témata: