Hlavní obsah

Trenér basketbalových vicemistrů Grepl prodloužil smlouvu v Děčíně

Basketbalisty Děčína povede i v příští sezoně trenér Tomáš Grepl. Zkušený kouč ligových vicemistrů prodloužil smlouvu o další rok, v týmu pokračují také Tomáš Pomikálek a Filip Kroutil. Severočeský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jakub Šiřina z Opavy a Matěj Svoboda z Děčína.

Článek

"Prodloužení spolupráce s Tomášem Greplem na trenérské pozici a udržení základní české osy pro nás bylo do další sezony prioritou. Navíc Tomáš Pomikálek i Filip Kroutil jsou už tvářemi našeho klubu, takže pro nás nebylo co řešit. Jsem rád, že to stejně viděli i oba hráči a trenér," řekl generální manažer Lukáš Houser.

Šestačtyřicetiletý Grepl, který nahradil na lavičce Děčína v roce 2019 Pavla Budínského, pomohl v uplynulé sezoně Severočechům k historickému vítězství v domácím poháru a usiloval také o premiérový titul v nejvyšší soutěži. Děčín nakonec prohrál ve finále s Opavou 1:3 na zápasy.

Pomikálek plnil roli kapitána a sehrál v sezoně 39 utkání s průměrem 13,6 bodu a 5,9 doskoku. Děčínský odchovanec Kroutil nastoupil do 52 zápasů a měl průměr 7,5 bodu a 3,1 doskoku.

V týmu bude pokračovat také rozehrávač Anthony Walton, který byl po základní a nadstavbové části vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBL. Dvaatřicetiletý Američan prodloužil smlouvu o rok už během semifinálové série s Pardubicemi.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.