Hlavní obsah

Harden využil opci na příští sezonu NBA, ale Philadelphii zřejmě opustí

Hvězdný basketbalista James Harden uplatnil opci na smlouvu s dosavadním zaměstnavatelem Philadelphií i na příští sezonu, ale klub patrně opustí. Podle zámořských médií začal třiatřicetiletý rozehrávač, jemuž pokračování dvouletého kontraktu vynese v příštím ročníku 35,6 milionu dolarů, jednat s klubem o výměně. Vážnými zájemci jsou Los Angeles Clippers, New York, Phoenix či Miami.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

James Harden uplatnil opci na smlouvu s dosavadním zaměstnavatelem Philadelphií

Článek

Harden přišel k Sixers v průběhu sezony 2021/22 a v uplynulém ročníku zaznamenal v 58 zápasech v průměru 21 bodů, 10,7 asistence a 6,1 doskoku. Philadelphia s Hardenem a nejužitečnějším hráčem ligy Joelem Embiidem obsadila třetí místo ve Východní konferenci a v play off vypadla ve druhém kole s Bostonem, načež vedení odvolalo trenéra Doca Rivera a angažovalo Nicka Nursea.

Dřívějšími působišti trojnásobného nejlepšího střelce NBA Hardena byly Oklahoma, Houston a Brooklyn a nikde se nedočkal vytouženého titulu. Na kontě má po čtrnácti odehraných sezonách přesně 1000 utkání v základní části s průměry 24,7 bodu, 7 asistencí a 5,6 doskoku.

Reklama