Hlavní obsah

Hororová scéna v zámořské lize! Hvězda týmu už si finále nejspíš nezahraje

Bolí už jen pohled na toto hrůzostrašné zranění. Ve čtvrtém zápase finále Východní konference NBA mezi Atlantou Hawks a Milwaukee Bucks se vážně zranila největší hvězda Bucks Giannis Antetokounmpo. Při doskoku si ošklivě podvrtl koleno.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Centr basketbalistů Atlanty Hawks Clint Capela (nahoře) a hvězda Milwaukee Bucks Janis Adetokunbo padají k zemi po souboji v NBA.

Článek

Hororová scéna se odehrála za stavu 60:52 pro Hawks ve třetí čtvrtině. Adetokunbo se snažil o obranný doskok, jenže marně. Při dopadu se mu zcela prolomilo levé koleno. Basketbalista se zkroutil ve velkých bolestech na palubovce.

K hráči okamžitě přispěchal lékař, ale Janis se nemohl několik minut ani hnout. Držel se za poraněné koleno a sténal. Utrpěl těžkou hyperextenzi a v nemocnici měl podstoupit magnetickou rezonanci, která by měla odhalit závažnost zranění.

S největší pravděpodobností si však Bucks budou muset proti Atlantě poradit bez své opory. Janis byl už dvakrát vyhlášen nejlepším hráčem ligy a jeho ztráta by byla velmi citelná.

Hráči Milwaukee zápas s Atlantou nedokázali dotáhnout do vítězného konce a ta srovnala stav série na 2:2.

Reklama

Související témata: