Hlavní obsah

Hvězda NBA si vytrucovala svůj odchod a teď se kaje

New York

Basketbalista James Harden se omluvil za to, jakým způsobem opustil v úvodu této sezony NBA po více než sedmi letech Houston. Trojnásobný nejlepší střelec zámořské ligy si vynutil výměnu do Brooklynu, přestože mu texaský klub nabídl rekordní smlouvu, díky níž by si jako první hráč v historii soutěže vydělal 50 milionů dolarů za sezonu.

Foto: Raj Mehta, Reuters

James Harden (vpravo) se kaje za sv§j vytrucovaný odchod z Houstonu

Článek

"Vůbec se mi to nelíbí, protože takový nejsem. To drama, nebo jak tomu chcete říkat, mi neprospívalo. Nemám rád negativní energii. Vyčerpává. Takže nemám radost z toho, jak se to stalo," řekl Harden ESPN. "Mám pocit, že to mohlo jít mnohem víc hladce a snáze, ale stalo se," dodala jednatřicetiletá hvězda, která si lednový odchod z Houstonu vytrucovala.

Po svém posledním zápase v dresu Rockets, kterým byla před měsícem porážka 100:117 s obhájci titulu Los Angeles Lakers, kritizoval tým, že není dost dobrý.

Nyní poslal do Houstonu za své chování omluvu. "Ale myslím, že jsem to musel udělat, abych se dostal tam, kam jsem chtěl. A Houston si zaslouží ocenit, nemuseli mě vyměnit do Brooklynu. Mohli mě vyměnit kamkoli. Dopadlo to dobře, ale nelíbilo se mi, jak ten měsíc nebo dva proběhly," uvedl Harden.

Nejužitečnější hráč NBA z roku 2018 vytvořil v Brooklynu hvězdné trio s Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem a zatím se drží s Nets na třetím místě Východní konference.

Reklama

Související témata: