Hlavní obsah

Hvězda WNBA Delle Donneová dostane plat, i kdyby nehrála

New York

Úřadující šampion ženské basketbalové ligy WNBA Washington Mystics bude platit svou hvězdu Elenu Delle Donneovou, i kdyby v letošní zkrácené sezoně nehrála. Nejužitečnější hráčka minulého ročníku, která se léta potýká s chronickou lymskou boreliózou, se obává o své zdraví kvůli možné nákaze covidem-19. Se žádostí, aby ze zdravotních důvodů mohla sezonu poznamenanou pandemií koronaviru vynechat, však u ligových lékařů neuspěla.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Basketbalistka Washingtonu Elena Delle Donneová v obklopení hráček Connecticutu ve finálovém utkání WNBA.

Článek

Podle trenéra a generálního manažera Mikea Thibaulta bude Delle Donneová dostávat po celou sezonu plat. "Mystics nikdy nedovolí, aby některá z našich hráček čelila zdravotnímu riziku nebo se dostala do tísně. Stejně jako dříve v případě lymské boreliózy a jejích zraněních se budeme rozhodovat ve shodě s Elenou," řekl Thibault s tím, že Delle Donneová zatím stále rehabilituje po lednové operaci zad.

Olympijská vítězka z Ria de Janeiro a mistryně světa z roku 2018 uvedla, že kvůli borelióze polyká 64 pilulek denně, aby mohla hrát.

"Vím, že tolik léků mému zdraví asi z dlouhodobého hlediska neprospívá, ale basketbal miluju. Našla jsem si způsob, jak to funguje a umožňuje mi to hrát. Budu muset o své léčbě mluvit otevřeněji, i když u lékařských záležitostí to tak nebývá. Lidé si zaslouží mou upřímnost a možnost vidět, čím procházím, abych mohla normálně žít," řekla třicetiletá americká basketbalistka.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Hvězdná basketbalistka Elena Delle Donneová se potýká s vážným onemocněním.

Reklama