Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista James chce startovat na OH v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobný olympijský šampion LeBron James je připraven znovu obléknout reprezentační dres a pomoci týmu USA na olympijských hrách v Paříži. Podle serveru The Athletic už osmatřicetiletý basketbalista dokonce kontaktoval řadu dalších hvězd NBA a snažil se je přesvědčit ke startu pod pěti kruhy.

Foto: Handout, Reuters

LeBron James s účastnicemi basketbalové kliniky v Saúdské Arábii.

Článek

Čtyřnásobný šampion NBA dovedl hvězdné výběry USA k olympijskému zlatu v Pekingu 2008 a Londýně o čtyři roky později. Z Atén 2004 má ve sbírce bronz. U zlatých úspěchů v Riu de Janeiro 2016 a před dvěma lety v Tokiu nebyl.

Nejlepší střelec historie NBA, jenž se chystá na svou 21. sezonu v zámořské soutěži, se podle The Athletic snaží zlanařit do týmu pro Paříž další elitní hráče, jako jsou Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum či Draymond Green.

Vedení reprezentace podle The Athletic o Jamesově zájmu ví, dál ale situaci odmítlo komentovat. Podle amerických basketbalových expertů ale národní tým chce postavit co nejsilnější výběr, aby se vyhnul další blamáži po zklamání ze čtvrtého místa na právě skončeném mistrovství světa.

Reklama