Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista Paul se v NBA stěhuje do Golden State

Hvězdný basketbalista Chris Paul bude v NBA hrát za Golden State. Warriors osmatřicetiletého veterána získali z Washingtonu výměnou za Patricka Baldwina, Jordana Poola s Ryanem Rollinsem a dvě volby v draftu. Informoval o tom web celku ze San Francisca.

Foto: archiv, Sport.cz

Basketbalový míč v koši.

Článek

Paul v uplynulé sezoně zaznamenal v průměru 13,9 bodu a 8,9 asistence na zápas. Celkem v NBA dvojnásobný olympijský vítěz dosud odehrál 1214 utkání základní části a 149 v play off, do každého z nich nastoupil v základní sestavě.

Na kontě má 12 účastí v Utkání hvězd, na titul však stále čeká. Nejblíž k němu měl před dvěma lety, kdy s Phoenixem ve finále podlehl Milwaukee. V lize nastupoval také za Oklahomu, Houston, Los Angeles Clippers a New Orleans.

Oladipo se po šesti letech vrací do Oklahomy

Basketbalista Victor Oladipo se v NBA vrací do Oklahomy. Thunder ho získali z Miami, kde přitom jednatřicetiletý rozehrávač před týdnem prodloužil smlouvu. Dvojnásobný účastník Utkání hvězd už za Oklahomu nastupoval v sezoně 2016/17. O přestupu informovala agentura Reuters.

Oladipo v minulosti hrál i za Houston, Indianu a Orlando, které si ho vybralo jako dvojku draftu v roce 2013. V uplynulé sezoně si v úvodním kole play off poranil vazy v koleně a musel na operaci. Střelecký průměr v NBA má bezmála 17 bodů na zápas. Oklahoma získala rovněž Davise Bertanse a Casona Wallace z Dallasu, opačným směrem klub poslal Derecka Livelyho.

Reklama

Související témata: