Hlavní obsah

Jedenáct basketbalistů dostalo v NBA zákaz startu kvůli hromadné potyčce

Vedení NBA udělilo zákaz startu minimálně v jednom utkání jedenácti hráčům, kteří se zapojili do hromadné potyčky ve středečním zápase Detroitu proti Orlandu, který Pistons vyhráli 121:101.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Vedení NBA udělilo zákaz startu minimálně v jednom utkání jedenácti hráčům, kteří se zapojili do hromadné potyčky ve středečním zápase Detroitu proti Orlandu.

Článek

Konflikt v závěru prvního poločasu rozpoutal Moritz Wagner z Orlanda, jenž strčil tělem do běžícího Killiana Hayese, který nekontrolovaně spadl na lavičku Detroitu. Následovala hromadná strkanice, po níž byli vyloučení Wagner, Hayes a hráč Detroitu Hamidou Diallo.

Nejpřísnější trest dostal Hayes, jenž byl suspendován na tři zápasy. Wagner inkasoval distanc na dva duely a třetí vyloučený Diallo na jeden. Dalších osm hráčů Orlanda - Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba a Wendell Carter Jr. - bylo potrestáno na jedno utkání za to, že opustili svůj prostor a zapojili do potyčky před střídačkou Detroitu.

Vzhledem k množství suspendovaných si hráči Magic odslouží své tresty postupně po skupinách, aby měl tým dostatečný počet hráčů na příští duely.

Celkově basketbalisté kvůli trestům přijdou o více než půl milionu dolarů, Hayes ztratí z platu 121 000 dolarů.

Reklama

Související témata: