Hlavní obsah

Kateřina Elhotová se vrací k ligovému basketbalu, bude hrát za pražskou Slavii

Kateřina Elhotová se vrací po více než roční pauze na basketbalové palubovky. Někdejší reprezentační kapitánka a vítězka Evropské ligy z roku 2015, která strávila dosavadní kariéru v USK Praha, se stane posilou jiného klubu z metropole Slavie. Od představitelů sedmého celku nejvyšší ligové soutěže převezme dnes odpoledne slavnostně nový dres, informoval ČTK pražský klub.

Foto: fiba.basketball

Kateřina Elhotová se vrací k ligovému basketbalu.

Článek

Třiatřicetiletá basketbalistka si dala pauzu po loňském mistrovství Evropy, na němž český výběr skončil patnáctý. Chtěla se věnovat rodině se synem Danielem, plánovala druhé dítě a přála si věnovat studiu psychologie a mentálnímu koučingu ve sportu. Kariéru předtím poprvé přerušila kvůli těhotenství v roce 2016.

Vicemistryně světa z roku 2010 se také během loňského listopadu rozloučila s reprezentací při slavnostním ceremoniálu v kvalifikačním utkání o postup na ME 2023 s Běloruskem. Nevyloučila tehdy, že by si časem mohla zahrát na nižší úrovni jako její bývalá spoluhráčka Veronika Bortelová. Nyní se pětinásobná vítězka ankety o nejlepší basketbalistku roku vrací znovu jako ligová hráčka.

Reklama

Související témata: