Hlavní obsah

Mladý nigerijský basketbalista Barcelony čelil v Madridu rasistickým urážkám

Před třetím finálovým zápasem španělské basketbalové ligy někteří fanoušci Realu Madrid rasisticky uráželi osmnáctiletého nigerijského hráče Barcelony Nnajiho. Katalánský klub jejich chování odsoudil. Událostí, která se odehrála před halou při příjezdu týmu s Tomášem Satoranským a Janem Veselým, se začalo zabývat vedení soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Hráči Barcelony slaví zisk titulu.

Článek

Videozáznam s incidentem se objevil na sociálních sítích i ve španělských médiích.

"Očekáváme od ACB důraznou a exemplární odezvu proti jakýmkoli rasistickým a slovním urážkám," uvedla Barcelona v prohlášení. Hosté v úterý vyhráli v Madridu 93:82, sérii s úřadujícím vítězem Evropské ligy ovládli 3:0 a sesadili Real ze španělského trůnu.

Trenér Barcelony Šarunas Jasikevičius přirovnal událost k projevům rasismu, kterým čelí fotbalista Realu Vinícius Júnior. "Je to politováníhodné. Tohle by se dít nemělo. O Viníciusovi toho slyším hodně a teď se musíme bavit o tom, co se stalo tady. Asi se to neslučuje s hodnotami Realu a jeho fanoušků. Hodně nás to naštvalo," řekl litevský kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.