Hlavní obsah

Omluvenka pro drsného šéfa! Rozesmáté české lvice před velkou bitvou baví fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou natěšené, srší z nich dobrá nálada a lákají fanoušky, aby alespoň u televize sledovali jejich snažení a na dálku jim drželi palce v zápase, který je pro mnohé z nich životní. Takovou bitvu české basketbalistky léta nepoznaly. Jde o všechno, na ME si můžou otevřít cestu k boji o medaili. Příznivci - tedy kromě těch přímo v hledišti - u toho můžou být alespoň na dálku prostřednictvím obrazovky, leč v lublaňské hale se hraje v nezvykle brzkém termínu - ve 12.15.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Česká basketbalistka Petra Holešinská.

Článek

Ale i na pracovní překážky fandů našly hráčky recept. Na sítích je lákaly v předvečer lublaňského souboje s Maďarskem na vlastní úsměvy.

Ukázaly také, že před čtvrtfinále stihly i oslavu 24. narozenin Veroniky Voráčkové.

A brzký start zápasu? Vyřešily s nadhledem a vtipem. "Máte nad sebou drsného šéfa? I tak chcete fandit lvicím? Využijte omluvenku přímo od kapitánky," nasadily na Facebooku vtipný tón.

A vskutku představují i ´oficiální´ dokument zaručující omluvu na polední termín. Dokonce podepsaný kapitánkou Renátou Březinovou, což fanoušci náležitě kvitují.

Duel se hraje jako první ve čtvrtfinálovém programu po poledni, ve skupině B v Tel Avivu si české basketbalistky brzký zápas vyzkoušely už proti Belgii. Trenérka Romana Ptáčková v tom problém nevidí. "Uzpůsobily jsme dnešní den (středu) tak, abychom si vynahradily ranní trénink," hlásila z dějiště včera.

Omluvenka ´zaručuje´ spolehlivé vyreklamování z pracovní činnosti. Lze podle ní ovšem i kamuflovat. Alespoň podle prohlášení pracovníka, který se v omluvence případně zavazuje, že je ochoten v průběhu přenosu nadále předstírat pracovní činnost.

Jaká bude sledovanost a hlavně výsledek zápasu? To bude jasné po poledni.

S Maďarskem se české basketbalistky utkaly naposledy v červnu 2019 v přípravě v Praze a zvítězily 65:58. Na ME mají za sebou dva souboje. V roce 2001 ve francouzském Gravelines český tým vyhrál 57:55 po prodloužení a před šesti lety v Hradci Králové podlehl 70:74.

V úterý basketbalistky po přesunu z Izraele odpočívaly a v Areně Stožice poprvé trénovaly včera po poledni.

Jako jediná z týmu má rozehrávačka Tereza Vyoralová už zkušenost se čtvrtfinále mistrovství Evropy, v němž se ve čtvrtek v Lublani české basketbalistky utkají s Maďarskem. Byla před deseti lety ve Francii, kde Češky skončily šesté. Při svém debutu na velké mezinárodní akci v 19 letech odehrála ve čtvrtfinále se Španělskem osm minut a při porážce 58:75 zaznamenala tři body. Teď bude v roli lídra, na jehož rady se naopak bude spoléhat řada mladých spoluhráček.

"Je pravda, že se mi to nějak nevybavilo. Asi je to i tím, že to byl můj první EuroBasket, skoro jsem tam nehrála. Zato teď je zodpovědnost úplně jiná a asi to prožívám i jinak. Jsem ráda, že jsme s tímhle týmem postoupily do první osmičky. Myslím, že to je velký úspěch, tým se má do příštích let od čeho odrazit," řekla novinářům Vyoralová.

Reklama