Hlavní obsah

Musíme lépe zvládat koncovky, uznal Satoranský po výhře nad Realem Madrid

Basketbalisté Barcelony zaznamenali první vítězství v tomto ročníku Euroligy, podle rozehrávače Tomáše Satoranského ale musí lépe zvládat koncovky zápasů. Katalánský celek vedl v závěrečné čtvrtině nad tradičním rivalem Realem Madrid o 17 bodů, málem však o triumf přišel a vyhrál těsně 75:73.

Foto: FC Barcelona

Tomáš Satoranský v zápase proti Realu Madrid.

Článek

„Je to něco, z čeho se musíme poučit. Kontrolovali jsme hru, ale poté se soupeř dostal do hry a zaznamenal snadné koše. V útoku jsme několikrát ztratili míč a najednou z toho byl těsný zápas. Měli také poslední střelu v zápase, takže jsem rád, že jsme vyhráli. Z koncovky se musíme poučit,“ citoval Satoranského web Eurohoops.net.

Reprezentační rozehrávač zaznamenal 12 bodů, sedm doskoků, pět asistencí a byl nejužitečnějším hráčem Barcelony. Jeho krajan Jan Veselý nasbíral 13 bodů.

Foto: Sofascore.com

Statistiky Jana Veselého a Tomáše Satoranského z utkání Euroligy s Realem Madrid.

Tým litevského trenéra Šarunase Jasikevičiuse vstřelil v dramatické koncovce dva body, inkasoval jich třináct. Hostující Sergio Llull mohl v závěru tříbodovou střelou duel otočit. Ale neuspěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Satoranský v dresu národního týmu.

„Pětatřicet minut jsme hráli náš nejlepší basketbal, ale pak jsme zkolabovali. Z vítězství máme radost, byli jsme lepší, jenže musíme být větší zabijáci. Musíme soupeře dorazit. Když ho nedorazíte, zase se k vám vrátí,“ řekl Jasikevičius, podle něhož se na hráčích projevila i únava. „Přestali jsme hrát a začali se dívat na časomíru. To je nejhorší, co můžete v takto velkých zápasech udělat,“ doplnil Jasikevičius.

Barcelona napravila v Eurolize úvodní domácí porážku s Olympiakosem 70:80. V dalším kole nastoupí na palubovce Bayernu Mnichov. „Udělali jsme krok vpřed. Tohle vítězství je pro všechny důležité, ale musíme se ještě zlepšit. Musíme hrát stabilně. Třicet minut jsme se drželi herního plánu, ale z poslední čtvrtiny se musíme poučit,“ dodal Jasikevičius.

Reklama

Související témata: