Hlavní obsah

NBA počítá při návratu fanoušků s testy pro diváky blízko hřiště

Plány na návrat fanoušků na zápasy basketbalové NBA zahrnují řadu opatření, která mají minimalizovat riziko šíření nákazy koronavirem. Podle serveru The Athletic obsahuje návrh pravidel rozeslaný klubům mimo jiné i povinné testy pro fanoušky sedící v dosahu devíti metrů od hřiště.

Foto: Aly Song, Reuters

Plány na návrat fanoušků na zápasy basketbalové NBA zahrnují řadu opatření (ilustrační foto)

Článek

Diváci, kteří budou chtít sledovat zápas z bezprostřední blízkosti, se budou muset prokázat negativním testem maximálně dva dny starým nebo podstoupit rychlotest v den zápasu. Lidé na těchto místech navíc nebudou mít povoleno konzumovat žádné jídlo ani pití. Povinná bude v hledišti rouška pro všechny fanoušky starší dvou let.

K ještě větší ochraně hráčů budou mít kluby právo nainstalovat za střídačky plexisklo, které by je oddělilo od obecenstva. Zaplněna bude moci být maximálně polovina kapacity haly, a to jen za splnění určitých podmínek.

Možné to bude, pokud všichni diváci absolvují testy, nebo pokud budou v daném okrese pozitivní maximálně tři procenta ze všech odebraných vzorků, nebo se bude týdenní průměrný přírůstek případů v lokalitě držet pod vymezenou hranicí.

Uplynulou sezonu NBA koronavirus zásadně narušil. Základní část musela být v březnu přerušena a ročník včetně play off se pak dohrával v uzavřeném komplexu v Orlandu bez diváků.

Reklama