Hlavní obsah

NBA potrestala Phoenix za nepřesné informace o stavu hvězdy Bookera

Vedení NBA potrestalo pokutou 25.000 dolarů (přes 583 tisíc korun) nejlepší tým základní části Phoenix za porušení pravidel o podávání informací o zdravotním stavu hráče. Stalo se tak v případě Devina Bookera před šestým utkáním prvního kola play off proti New Orleans. Nejlepší týmový střelec vynechal kvůli svalovému zranění předchozí tři zápasy, ve čtvrtek pak nastoupil a podílel se na rozhodujícím vítězství.

Foto: Hunter Dawkins, ČTK/AP

Rozehrávač Phoenixu Devin Booker (vlevo) v zápase play off NBA proti New Orleans.

Článek

"Klub přesně a včas nezveřejnil status rozehrávače Devina Bookera," uvedla liga v prohlášení. NBA aktualizuje takzvaný injury report co hodinu ve dne v noci a Booker byl veden jako "neschopen hry" do čtvrtečního podvečera. Až dvě hodiny před začátkem zápasu se jeho status změnil na "nejistý", načež nastoupil v základní sestavě.

Booker se zranil v domácím druhém utkání série, v němž za první poločas nastřílel 31 bodů, ale Suns nakonec prohráli 114:125. K postupové výhře v hale soupeře pak přispěl 13 body za 32 minut hry. V základní části měl průměr 26,8 bodu na zápas.

Jak uvedla zámořská média, ligové vedení klade zvýšený důraz na přesné vedení protokolu o zdravotním stavu hráčů od loňského vzniku užšího partnerství se společnostmi DraftKings a FanDuel, které nabízejí sportovní sázky a fantasy soutěže. Informace v reportu jsou pro relevanci sázek mnohdy zásadní.

Reklama