Hlavní obsah

NBA suspendovala Moranta za pózování se zbraní na osm zápasů, pět už odpykal

Basketbalista Ja Morant bude chybět Memphisu kvůli incidentu se zbraní v nočním klubu ještě v dalších třech zápasech. Vedení NBA uzavřelo vyšetřování kauzy, kterou odstartovalo živě přenášené video na sociálních sítích, na němž hráč pózoval se zraní v ruce, a suspendovalo ho na celkem osm zápasů. Pět už si jich odpykal.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Hráč Memphisu Ja Morant při zápase v NBA.

Článek

K incidentu došlo na začátku března v Denveru po zápase Memphisu s místními Nuggets. Vedení klubu za to hráče nejprve vyřadilo z týmu na dva zápasy, později mu trest prodloužilo o další čtyři. Případem se zabývala i policie, vyšetřování ale neprokázalo, že by Morant spáchal trestný čin.

Vedení NBA nyní stanovilo konečnou podobu postihu, za zameškané zápasy navíc hráč nemůže pobírat plat. Morant tak přijde o zhruba 669.000 dolarů.

"Jaovo chování bylo nezodpovědné, bezohledné a potenciálně velmi nebezpečné," uvedl v prohlášení komisař NBA Adam Silver. "Má to také vážné důsledky vzhledem k jeho obrovské sledovanosti a vlivu, zejména mezi mladými fanoušky, kteří k němu vzhlíží," dodal.

Třiadvacetiletý Morant zmešká dnešní zápas Memphisu v Miami a ještě další dvě utkání. K dispozici bude trenérovi Tayloru Jenkinsovi v pondělí, kdy Grizzlies hrají v Dallasu.

Reklama

Související témata: