Hlavní obsah

Nejhodnotnějším týmem NBA jsou poprvé šampioni Golden State Warriors

Nejhodnotnějším týmem basketbalové NBA jsou poprvé v historii Golden State Warriors. Úřadující šampioni stojí podle časopisu Forbes sedm miliard dolarů. Z prvního místa žebříčku sestavovaného tímto magazínem sesadili New York Knicks, kteří mu dominovali uplynulých sedm let.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Stephen Curry (30) z Golden State při utkání s Los Angeles Lakers. Ilustrační foto.

Článek

Knicks neuhájili vedoucí postavení přesto, že od minulého vydání žebříčku vzrostla jejich hodnota o více než miliardu dolarů. Cena Warriors stoupla o 25 procent a posunuli se z druhého místa na vrchol.

Basketbalisté Golden State získali po finálové výhře nad Bostonem čtvrtý titul za posledních osm let a dařilo se jim také finančně. Po konci pandemie koronaviru mohli konečně naplnit Chase Center a díky tomu vydělali na reklamách v hale 150 milionů dolarů, více než dvojnásobek než kterýkoli jiný tým v lize. Ze vstupného na exkluzivní místa získal klub dalších 250 milionů dolarů, rovněž nejvíc v soutěži.

Knicks jsou v žebříčku Forbesu druzí s odhadovanou hodnotou 6,1 miliardy dolarů. Následují Los Angeles Lakers (5,9), Chicago Bulls (4,1) a Boston Celtics (4).

V průměru se hodnota týmů NBA oproti minulému roku zvýšila o 15 procent na 2,86 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata: