Hlavní obsah

Krejčí bude pokračovat v zámoří. Míří do Minnesoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přece jen našel novou adresu v NBA. Atlanta o českého basketbalistu Víta Krejčího po roce už sice nestála, ale 23letý rozehrávač podle informací Livesportu nakonec po velké snaze svého agenta Phillipa Paruna dospěl k dohodě, že vyrazí na předsezonní tréninkový kemp Minnesoty.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Diego Ocampo a basketbalista Vít Krejčí.

Článek

V zámoří tak vyzkouší štěstí už ve třetím klubu, jeho první štací byla Oklahoma. Tam ještě v sezoně 2021/22 strávil na palubovce v průměru 23 minut na zápas, v Atlantě to v minulém ročníku bylo jen sedm a půl minuty. Nižší byla i jeho produktivita, Krejčí zapisoval za utkání průměrně 1,2 bodu a 0,6 asistence.

Krejčí označuje NBA za jiný vesmír. „Všichni, kdo ji hrají, jsou neskutečně talentovaní. Myslím, že rozdíl mezi těmi lepšími a těmi, kteří tolik nehrají, je v mentální stránce. Když patříte do té soutěže, každý den ze sebe musíte vydat maximum. Pro mě jsou to ale nesmírně cenné zkušenosti, které mi pomáhají jak v basketu, tak v životě,“ vykládá český basketbalista, kterému ale poslední sezona vůbec nevyšla podle představ.

Naskočil v NBA na bídných 165 minut, k tomu přidal jen tři zápasy v nižší G League, což se může negativně podepsat na jeho dalším rozvoji. Ovšem na nedávné předolympijské kvalifikaci v českém dresu předvedl, že má ještě co nabídnout, pokud dostane šanci. Teď mu ji mohou dát Timberwolves, kteří základní část minulé sezony zakončili na postupovém osmém místě Západní konference a následně v prvním kole play off ztroskotali na Denveru.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.