Hlavní obsah

Novým trenérem basketbalistů Nymburka bude Aleksander Sekulič

Nymburk

Novým trenérem basketbalistů Nymburka se stal podle očekávání Aleksander Sekulič. Slovinský kouč převezme mistrovský tým po Orenu Amielovi, kterému dělal v předchozích čtyřech letech asistenta. S vedením středočeského klubu podepsal smlouvu na dva roky a povede jej paralelně se slovinskou reprezentací, s níž bude v létě bojovat o olympijské hry v Tokiu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Novým trenérem basketbalistů Nymburka se stal podle očekávání Aleksander Sekulič. (ilustrační foto)

Článek

"Po čtyřech úžasných letech v Nymburce mě moc těší, že se mohu stát hlavním trenérem. Beru to jako pokračování skvělé práce, kterou v klubu odvedl Oren Amiel. Obzvláště poslední dvě sezony byly velmi úspěšné, což mi dává optimismus pro nadcházející sezony, ale je to pro mě také závazek pokračovat v této dobré práci," uvedl na klubovém webu Sekulič. Sám si nyní vybere nového asistenta, spolu s ním zůstane v týmu i kondiční trenér Ričardas Reimaris.

Nymburk pokračuje v dlouholeté tradici, podle níž pozici hlavních koučů přebírají pravidelně dosavadní asistenti. Sekuličův předchůdce Amiel například pomáhal Ronenu Ginzburgovi, ten zase předtím asistoval Mulimu Katzurinovi.

"Nechceme přivádět někoho zcela neznalého našeho prostředí. V minulosti se nám vždy osvědčila návaznost, kdy se asistenti posouvali na pozice hlavních trenérů. Proto byl Saša Sekulič naše první volba a jsme rádi, že i on se rozhodl s námi další dvě sezony pokračovat," uvedl výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

Třiačtyřicetiletý Sekulič se věnuje trenérské dráze od 20 let a do týmu českého mistra přišel v roce 2017. V minulosti vyhrál například s Krkou Novo Mesto slovinskou ligu a Superpohár. Minulý rok se stal koučem slovinské reprezentace, kde působí aktuální superhvězda NBA Luka Dončič.

"Známe jeho kvality nejen basketbalové, ale i lidské a to byl pro nás rozhodující faktor. Je opravdu kapacitou ve svém oboru, o čemž svědčí i to, že mu byl svěřen i slovinský národní tým. A to není trenérský post, který by bylo snadné získat," dodal Šimeček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.