Hlavní obsah

Nymburk vyhrál šlágr v Opavě

Opava

Basketbalisté Nymburka vstoupili vítězně do nového roku. Mistrovský celek a suverénní lídr NBL vyhrál dohrávaný šlágr 16. kola na palubovce druhé Opavy 91:76. Vítězná série obhájců titulu v nejvyšší domácí soutěži trvá 76 zápasů.

Foto: David Šváb/Nymburk Basketbal ERA, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Skóre otevřel trojkou nejlepší ligový střelec Jakub Šiřina a hned prvním pokusem ukončil mizérii z předchozího zápasu proti Ústí nad Labem, v němž si nepřipsal ani bod. Nymburk ale ještě před první přestávkou i díky pěti trojkám skóre otočil a před poločasem šel favorit už do desetibodového náskoku.

Ve třetím dějství to bylo i o 16 nodů, ale Opavané se vzepjali. Přiblížili se až na dvoubodový rozdíl, jenže soupeř měl vždy odpověď. Michael Dixon trefil v kritickém období tři trojky za sebou a na překvapení nedošlo.

Nymburk si 17 tříbodovými koši vytvořil sezonní maximum. Pět jich dal Jaromír Bohačík, se 17 body nejlepší střelec hostů. Domácí Martin Gniadek dal o bod víc, Šiřina se dostal na 15, ale potřeboval k tomu 21 střel.

Opava prohrála teprve potřetí v sezoně. V říjnu podlehla Nymburku 75:92 a pak po sérii devíti vítězství utržila v posledním utkání minulého roku nečekaný debakl 66:93 v Ústí nad Labem. Přesto tým Petra Czudka dál bezpečně drží druhé místo.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 16. kolo:
Opava - Nymburk 76:91 (18:24, 35:43, 57:67)
Nejvíce bodů: Gniadek 18, Šiřina 15, Jurečka 10 - J. Bohačík 17, Dixon 15, Dalton 14.

Reklama

Související témata: