Hlavní obsah

Odloženo, favorizovaný USK nemá hráčky. Skandál, reagují Brňanky

Basketbalistky USK Praha odložily kvůli nemoci dnešní utkání 2. ligového kola proti KP Brno. Obhájkyně titulu nemají na soupisce dost zdravých hráček. Náhradní termín bude stanoven později. ČTK to řekl Jakub Eichler z České basketbalové federace. Odložen by měl být i sobotní zápas USK proti Žabinám Brno.

Foto: ZVVZ USK Praha

Ilustrační foto.

Článek

Představitelé KP Brno označili na klubovém webu rozhodnutí o odložení zápasu, jež definitivně padlo krátce před jejich dnešním odjezdem do Prahy, za skandální.

"Euroligový tým z Prahy a tuzemský suverén se širokou mládežnickou základnou nezvládl běžnou marodku a prosadil si odložení. Brňanky přišly o rozehrání před nedělním důležitým soubojem se Slavií a narušil se tím i celotýdenní tréninkový cyklus. Také je trápí zranění dvou opor, nicméně hrát chtěly a spousta z nich si přehazovala běžné pracovní i studijní povinnosti. Nemluvě o neúčelně vynaložených nákladech, které budou chtít zástupci KP Brno kompenzovat," uvedl klub.

Pražanky zahájily útok na 13. mistrovský titul za sebou páteční výhrou 124:45, kde nastoupily v sedmi. Do soutěže vstoupily zatím bez amerických opor Alyssy Thomasové a Brionny Jonesové, které startovaly na mistrovství světa v Sydney, kde vybojovaly zlaté medaile.

Reklama