Hlavní obsah

Opavští basketbalisté i ve druhém semifinále porazili Brno

Basketbalisté Opavy vyhráli i druhý zápas semifinálové série NBL s Brnem. Sice dnes nezopakovali drtivé vítězství z pondělka (121:85), ale před 18 stovkami fanoušků v domácí hale se po výsledku 83:78 ujali vedení 2:0 na zápasy. Hraje se opět na čtyři vítězství, série se nyní přesune do Brna, kde bude pokračovat v pátek a sobotu. Ve středu začne v Nymburce druhé semifinále mezi domácími obhájci titulu a Ústím nad Labem, na palubovce mistrovského celku se bude hrát i ve čtvrtek.

Foto: Vojtěch Kříž/BK Opava

Ilustrační foto.

Článek

Brňané zatím v semifinálové sérii vedli jen po prvním koši úvodního duelu. Tentokrát inkasovali jako první, v polovině úvodní čtvrtiny se jim povedlo ještě vyrovnat na 12:12, ale pak si druhý tým dlouhodobé části sezony postupně vypracoval ještě během prvního poločasu až patnáctibodový náskok. Ve druhém poločase se hosté soupeři vyrovnali, ale přiblížit se dokázali maximálně na pětibodový rozdíl v úplném závěru.

"Bylo jasné, že se nebudou opakovat naše střelecké hody ze včerejška. Do patnácté minuty se nám dařilo střelecky a vypadalo to na druhý jednoduchý zápas. Pak se nám hra trochu zadrhla a Brno se udržovalo na dostřel. I když v konci dotahovalo, nepanikařili jsme," konstatoval asistent opavského trenéra Petra Czudka Kryštof Vlček. "Dnes nás podržel Martin Gniadek, kterého včera Brno odstřihlo od balonu," dodal.

Gniadek dovedl Slezany k výhře dvaceti body včetně čtyř trojek, dalších pět tříbodových košů přidal Američan Keenan Gumbs, který v pondělí deseti trefami zpoza oblouku stanovil nový rekord sezony. Tentokrát byl autorem 19 bodů, švédský pivot Mattias Markusson zaznamenal double double za 18 bodů a 13 doskoků. V poraženém týmu jej napodobil Američan Hunter Mickelson s 16 body a 11 doskoky.

Brněnský trenér Lubomír Růžička vyzdvihl atmosféru v opavské hale. "Vynikající obecenstvo. Atmosféra v Opavě by měla být inspirací pro všechny týmy," řekl a byl spokojený i s výkonem týmu. "Naše hráče musím pochválit. V okleštěné sestavě bojovali do poslední minuty a byli Opavě dnes vyrovnaným soupeřem," prohlásil.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Opava - Brno 83:78 (24:17, 51:41, 67:58)
Nejvíce bodů: Gniadek 20, Gumbs 19, Markusson 18 - Mickelson 16, Mišula 12, Marko 11. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: