Hlavní obsah

Opora basketbalistek USK Praha Jonesová si ve WNBA přetrhla Achillovu šlachu

Opora českých basketbalových mistryň USK Praha Brionna Jonesová si ve WNBA přetrhla Achillovu šlachu. Americká mistryně světa se v pátek podrobila operaci a čeká ji dlouhá pauza. Její klub Connecticut Sun to oznámil na svém webu.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Jonesová utrpěla zranění 20. června minutu před koncem utkání proti Seattlu, v němž nasbírala 13 bodů a přispěla k vítězství 85:79. Ze hřiště jí museli pomoct.

"Díky všem, kteří si na mě v posledních dnech vzpomněli. Všechna ta láska byla pro mě v tomhle těžkém období skutečným požehnáním," uvedla Jonesová. "I když jsem si nepředstavovala, že by pro mě sezona skončila takhle, jsem odhodlaná a připravená na rekonvalescenci a rehabilitaci. Vrátím se silnější než kdy předtím," řekla sedmadvacetiletá pivotka. V USK působí od roku 2019 a klub s ní počítal i pro příští sezonu.

Na rozdíl od další hvězdy Alyssy Thomasové, která nastupuje ve WNBA rovněž za Connecticut. Pětinásobná česká šampionka s USK v neděli vylepšila rekord WNBA v počtu triple doublů. K vítězství 96:72 nad Chicagem pomohla Thomasová 14 body, 12 asistencemi a 11 doskoky. V základní části to byl její čtvrtý triple double v kariéře, čímž překonala Candace Parkerovou a Sabrinu Ionescuovovou, s kterými se dosud o maximum dělila.

"U rekordu je sice napsané moje jméno, ale velkou zásluhu na tom mají moje spoluhráčky," uvedla Thomasová.

Další dva zápisy s dvoucifernými čísly ve třech základních statistických ukazatelích má z loňské finálové sérii proti Las Vegas. V bojích o titul si je připsala jako první hráčka v historii.

Titul jí však unikl, což chce letos napravit. S Connecticutem momentálně vede Východní konferenci s bilancí 12 výher a tři porážky. "Chci ligu vyhrát. Pořád se o to snažíme," řekla Thomasová, která hraje za Sun desátou sezonu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články