Hlavní obsah

Memphis - Atlanta 128:103Oslabená Atlanta prohrála v NBA v Memphisu, Krejčí dal čtyři body

Basketbalisté Atlanty prohráli v NBA na palubovce Memphisu 103:128. Šestnáct minut v dresu poražených odehrál i český reprezentant Vít Krejčí, který stihl nasbírat čtyři body, tři doskoky a asistenci. Atlanta hrající bez celé základní pětky klesla na sedmé místo tabulky Východní konference. V čele soutěže zůstal Boston, přestože prohrál podruhé za sebou, a to s Los Angeles Clippers 93:113. Damian Lilllard pomohl 11 trojkami a 38 body Portlandu k vítězství 133:112 nad Minnesotou.

Foto: Brandon Dill, ČTK/AP

Basketbalista Atlanty Hawks forward Jalen Johnson (1) střílí na koš pře obránce Memphisu Grizzlies Ziairea Williamse.

Článek

Atlanta nastoupila v Memphisu bez zraněné hvězdy Trae Younga a chyběli i Dejounte Murray, Bogdan Bogdanovič, John Collins a Clint Capela. Memphis sice rovněž postrádal některé opory v čele s Ja Morantem, ale v domácím prostředí měl od začátku převahu zejména pod košem, kde soupeře přehrál 72:42. Postupně si vypracoval vedení až o 34 bodů. Tyus Jones k tomu přispěl 22 body a 11 asistencemi. "Dobře jsme pracovali s míčem. Máme osm hráčů, kteří mají alespoň dvě asistence. To se mi líbí," řekl trenér Memphisu Taylor Jenkins.

Krejčí šel do hry už za rozhodnutého stavu čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny a na hřišti zůstal až do závěrečného hvizdu. Nejprve trefil těžkou střelu z jedné nohy v poslední vteřině třetí části a následně se prosadil po seběhu ke koši z rohu hřiště a dobré přihrávce od spoluhráče.

San Antonio po jedenácti porážkách v řadě potřetí za sebou vyhrálo, v koncovce ubránilo těsné vítězství 112:111 nad favorizovaným Clevelandem. Hrdinou byl Keldon Johnson, který šest vteřin před koncem skvělým blokem zastavil možnou vítěznou střelu Donovana Mitchella.

Cleveland prohrával až o 19 bodů, ale v závěru zabral a ještě mohl vyhrát. Jenže Evan Mobley proměnil půl minuty před koncem jen jeden trestný hod a odmítl vyrovnání. Pak mohl rozhodnout Mitchell, šel do nájezdu, ale Johnson jeho pokus zablokoval. A s trojkou neuspěl Darius Garland.

"Mitchell mě obešel a už jsem si myslel, že dá koš, jenže odnikud se objevil Keldon a zastavil ho. Byl to úžasný blok," řekl nejlepší střelec Spurs s 24 body Josh Richardson. "My do utkání nastoupili s vidinou toho, že je soupeř poslední v tabulce a dostatečně jsme je nerespektovali. To se nesmí stávat, musíme hrát proti všem s maximálním nasazením. Pak už to nezachráníte," řekl Mitchell.

V přestřelku dvou ze tří nejlepších střelců soutěže se změnil duel mezi Oklahomou City a Dallasem. Shai Gilgeous-Alexander sice 42 body táhl Thunder, ale nakonec porážku 114:121 neodvrátil. I kvůli 38 bodům, 11 doskokům a 8 asistencím Luky Dončiče.

Damian Lillard opět ukázal své střelecké schopnosti, když na 38 bodů mu při výhře nad Minnesotou stačilo 29 minut a tři čtvrtiny. Trefil 11 ze 17 trojkových pokusů včetně dvou střel tři metry za trojkovou čárou a vyrovnal tak vlastní klubový rekord v trojkách za zápas.

Překvapením byla jasná porážka Bostonu na hřišti Clippers, kteří postupně vedli až o 23 bodů a nejlepší tým ligy by bez šance. Kawhi Leonard k výhře přispěl 25 body, Paul George přidal o bod víc.

Výsledky NBA:
Dallas - Oklahoma City 121:114
Indiana - Miami 82:87
LA Clippers - Boston 113:93
Memphis - Atlanta 128:103 (za hosty Krejčí 4 body, 3 doskoky, 1 asistence)
Portland - Minnesota 133:112
San Antonio - Cleveland 112:111
Washington - Brooklyn 100:112

Reklama

Související témata: