Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté napodobili doma Děčín a vyrovnali sérii

Pardubičtí basketbalisté stejně jako předtím Děčín vyhráli i druhý domácí zápas v semifinále ligového play off a vyrovnali stav série se severočeským soupeřem na 2:2. Na páteční triumf 75:65 navázali vítězstvím 81:75 a série se s jistotou ještě jednou vrátí do jejich haly. Pátý zápas je ale na programu v úterý v Děčíně. Neděle a pondělí budou patřit pokračování semifinále mezi Opavou a Nymburkem za stavu 1:1.

Foto: BK KVIS Pardubice

Pardubičtí basketbalisté srovnali sérii s Děčínem.

Článek

Dlouho nic nenasvědčovalo, že Pardubičtí po šesti předchozích porážkách ve vzájemných zápasech v sezoně přidají druhé vítězství za sebou. Téměř v celém utkání prohrávali a ve třetí čtvrtině byli pozadu až o 15 bodů. Ale v poslední části i díky čtrnáctibodové šňůře od stavu 63:71 skóre otočili a koncovku si pohlídali.

V rozhodující pasáži trefili domácí hráči čtyři trojky, dvě dal David Pekárek a pěti body se na obratu podílel nejlepší domácí střelec Demarco Dickerson, autor celkem 19 bodů. Domácí měli šest hráčů s dvojciferným bodovým příspěvkem, v děčínském dresu se s výjimkou sedmi bodů starala o změny skóre jen čtveřice basketbalistů v čele s nejlepším střelcem zápasu Anthonym Waltonem, který dal 21 bodů. Kapitán hostů Tomáš Pomikálek přidal double double za 13 bodů a 12 doskoků.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
Pardubice - Děčín 81:75 (18:24, 35:42, 56:64)
Nejvíce bodů: Dickerson 19, Rikič 12, Pekárek 11 - Walton 21, Nichols a Matěj Svoboda po 17. Stav série: 2:2.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.