Hlavní obsah

Pau Gasol popřel spekulace médií o svém přestupu

Dvojnásobný vítěz NBA Pau Gasol popřel spekulace španělských médií, že by měl do konce sezony hrát v Barceloně. Čtyřicetiletý basketbalista na sociální síti twitter uvedl, že k návratu po téměř dvouleté přestávce zaviněné zraněním ještě není připravený.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Pau Gasol na snímku z loňského února při Utkání hvězd.

Článek

O dohodě Gasola s jeho mateřským klubem informoval deník Mundo Deportivo. Trojnásobný evropský šampion a mistr světa z roku 2006 totiž od předloňského angažmá v Milwaukee neodehrál jediný zápas a v Barceloně se podle listu měl připravit na olympijské hry v Tokiu.

Gasol to však popřel. "Poté co jsem slyšel, co se píše ve Španělsku, bych rád zdůraznil, že pracuji na návratu po zranění, ale ještě nejsem připravený hrát," napsal na twitteru. "Jakmile budu mít něco k oznámení, udělám to tady na sociálních sítích," uvedl majitel dvou stříbrných a jedné bronzové olympijské medaile.

Gasol si naposledy zahrál předloni za Milwaukee, v jehož dresu nastoupil ke třem zápasům. Poté zamířil do Portlandu, kde kde však po čtyřech měsících bez jediného odehraného utkání kvůli zraněním skončil. V NBA hrál také za Memphis, Chicago, San Antonio a Los Angeles Lakers, s nimiž v letech 2009 a 2010 soutěž vyhrál.

Reklama