Hlavní obsah

Philadelphia - Washington 103:106Philadelphia podlehla v NBA Washingtonu, Brooklyn prohrál pošesté za sebou

Basketbalisté Washingtonu uťali v NBA sérii šesti porážek, když nečekaně zvítězili 106:103 na hřišti Philadelphie. Sixers neuspěli po pěti výhrách a propadli se na třetí místo Východní konference. Až šestý je Brooklyn, který při zranění hvězdy Kevina Duranta prohrál už šestý zápas za sebou, Sacramentu podlehl 101:112. Kings uspěli po sedmi porážkách.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Pivot Philadelphie Joel Embiid se probíjí obranou Washingtonu.

Článek

Skvělý výkon předvedl Lu Dort, když 14 body v prodloužení zařídil Oklahoma City výhru 120:114 nad Dallasem. Los Angeles Lakers i bez LeBrona Jamese vyhráli 99:94 nad Portlandem.

Washingtonu chyběl nejlepší střelec Bradley Beal, přesto svedl s Philadelphií vyrovnanou bitvu zejména díky triple doublu Spencera Dinwiddieho za 14 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí a 24 bodům Kylea Kuzmy. Wizards ve druhé čtvrtině vedli o 12 bodů, ale jinak se oba týmy střídaly v mírném vedení. V koncovce zazářil washingtonský pivot Montrezl Harrell, který v posledních pěti minutách dal osm bodů a pomohl ubránit Joela Embiida. Hvězda Philadelphie sice posbírala 27 bodů a 14 doskoků, ale za posledních sedm minut dala jen tři body a nechala se zblokovat při nájezdu, kterým mohla osm vteřin před koncem vyrovnat.

Brooklyn proti Sacramentu potvrdil špatné období, když se nemohl opřít o žádnou ze svých hvězd. Durant je zraněný a Kyrie Irving s Jamesem Hardenem se trápili střelecky - dohromady dali jen 18 bodů. Irving trefil pět z patnácti střel a měl 14 bodů, Harden dokonce jen dvě z jedenácti a dal pouze čtyři body. Za posledních 11 let dal Harden méně bodů v utkání jen v závěru minulé sezony, kdy ze zápasu odstoupil kvůli zranění už po čtyřech minutách bez bodu.

Nejlepším střelcem Brooklynu byl s 21 body pivot Nic Claxton, Sacramento mělo hned sedm dvouciferných střelců. "Nic se neděje. Chybí nám zranění hráči a snažíme se zjistit, co funguje, co ne a jak to poskládat pro zbytek sezony. Zas to bude lepší. Snad už po přestávce pro Utkání hvězd," řekl Harden, který měl v minulých dnech také zdravotní potíže.

Naopak vydařený střelecký večer prožil LaMelo Ball, ale ani jeho osobní rekord 38 bodů nestačilo Charlotte k vítězství nad Bostonem, který i díky šesti trojkám a 23 bodům Joshe Richardsona vyhrál doma 113:107. Také Luka Dončič sám na vše nestačil, proti Oklahoma City dal 40 bodů, ale Thunder zvítězili v prodloužení. Dončič mohl nastavení odvrátit, ale dlouhou trojku s klaksonem neproměnil. V přidané pětiminutovce řádil hostující Dort, který dal 14 bodů svého týmu v řadě a zařídil Oklahoma City druhou výhru za sebou. Český reprezentant Vít Krejčí u toho kvůli zranění nebyl.

Lakers proti Portlandu nastoupili bez klíčového hráče LeBrona Jamese, kterého ale dokázaly nahradit další hvězdy. Anthony Davis zapsal 30 bodů a 15 doskoků, Carmelo Anthony 24 bodů a Russell Westbrook měl devět bodů, 10 doskoků a 13 asistencí. Zápas rozhodl Davis, když za vyrovnaného stavu dvě a půl minuty před koncem dal koš s faulem a následně čtyřmi trestnými hody postupně získal šestibodové vedení, které už Lakers uhájili.

Výsledky zápasů NBA:
Boston - Charlotte 113:107
Dallas - Oklahoma City 114:120 po prodl.
Houston - Cleveland 115:104
Indiana - Orlando 118:119
Los Angeles Lakers - Portland 99:94
New York - Memphis 108:120
Philadelphia - Washington 103:106
Sacramento - Brooklyn 112:101
Utah - Denver 108:104.

Reklama