Hlavní obsah

Popovich ani další starší trenéři nepřijdou o dohrávku NBA

New York

Všichni tři hlavní trenéři v NBA starší 60 let budou moci být se svými týmy při dohrávce sezony přerušené koronavirem. Vedení basketbalové ligy se původně obávalo o zdraví starších koučů, ale slavný Gregg Popovich ze San Antonia, Mike D'Antoni z Houstonu ani Alvin Gentry z New Orleans o finálový turnaj v Orlandu nepřijdou.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Gregg Popovich.

Článek

Vedení NBA dnes potvrdilo dalších devět basketbalistů nakažených covidem-19. Od zahájení testování 23. června se mezi 351 kontrolovanými hráči objevilo 25 pozitivních případů. Testy 884 členů realizačních týmů odhalily deset nakažených.

Covid-19 nejvíce ohrožuje lidi nad 65 let. Komisionář NBA Adam Silver proto na začátku června řekl, že starší trenéři nebudou moci být při zápasech na lavičce. Později vzal tato slova zpět a předseda asociace trenérů NBA a kouč Dallasu Rick Carlisle ve středu uvedl, že samotný věk nebude překážkou.

Popovichovi je 71 let, D'Antonimu 69 a Gentry je o čtyři roky mladší. Carlisle řekl, že vedení NBA bude před restartem sezony v uzavřeném komplexu Disney Worldu na Floridě posuzovat každého kouče i další členy týmu individuálně. NBA znovu začne už jen pro 22 klubů 30. července.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články