Hlavní obsah

První osmifinále Eurocupu basketbalistek Žabin s Bourges odložil covid

Středeční první osmifinálový duel basketbalového Evropského poháru žen mezi Žabinami Brno a Bourges byl odložen z důvodu výskytu koronaviru ve francouzském týmu. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: archiv, Sport.cz

Basketbalový míč v koši.

Článek

První zápas se měl hrát ve středu v 18 hodin v Brně, odveta příští čtvrtek ve Francii. "Informaci jsme dostali v pondělních večerních hodinách. Během dneška budeme řešit náhradní termíny zápasu," řekl ČTK generální manažer Žabin Radek Šír.

Francouzský tým se dostal do termínové kolize už v prvním kole play off, kdy covid v týmu London Lions posunul vzájemnou odvetu, v níž si Bourges zajistilo postup.

Žabiny při své premiéře v druhém nejvýznamnějším evropském klubovém poháru obsadily v základní skupině druhé místo s bilancí čtyř výher a dvou proher. V prvním kole play off přešly po výhrách 61:57 venku a 76:69 doma přes maďarský Miškovec.

Na osmifinále s trojnásobným vítězem prestižní Euroligy a vítězem Eurocupu z roku 2016 si Žabiny nyní musejí pár dnů počkat. Oba týmy se naposledy střetly před sedmi lety v Eurolize, kdy končila tehdejší slavná kapitola brněnského celku.

Reklama

Související témata: