Hlavní obsah

Rubio po odchodu z NBA bude hrát do konce sezony za Barcelonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný španělský basketbalista Ricky Rubio bude po odchodu z NBA hrát do konce sezony za Barcelonu. Se svým bývalým týmem, v němž působí čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý, se třiatřicetiletý rozehrávač v minulém týdnu začal připravovat, poté co na začátku roku ukončil po 12 letech kariéru v zámořské lize. Nyní katalánský velkoklub oznámil na sociálních sítích, že s Rubiem uzavřel smlouvu do konce této sezony.

Foto: Carlos Perez Gallardo, Reuters

Ricky Rubio ještě ve službách Phoenixu Suns

Článek

Rubio vloni v srpnu přerušil kariéru, aby se mohl soustředit na své duševní zdraví. Před týdnem na sociální síti X uvedl, že je v závěrečné fázi psychického zotavování, a dnes Barcelona potvrdila jeho zařazení na soupisku pro zbytek ročníku v domácí ligové soutěži ACB a Evropské lize.

Barcelonský dres Rubio oblékal v letech 2009-2011 před odchodem do NBA a vyhrál s týmem Evropskou ligu i španělskou nejvyšší soutěž. Jeho spoluhráčem byl tehdy současný kouč Barcelony Roger Grimau. V zámořské lize nastupoval za Minnesotu, Utah, Phoenix a Cleveland.

Se španělskou reprezentací Rubio dvakrát triumfoval na mistrovství Evropy, v roce 2019 slavil titul i na světovém šampionátu. Ve sbírce má také stříbro a bronz z olympijských her.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.