Hlavní obsah

Rubio po odchodu z NBA začne trénovat s basketbalisty Barcelony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný španělský basketbalista Ricky Rubio, který na začátku roku ukončil po 12 letech svou kariéru v NBA, se zapojí do tréninku Barcelony. Se svým bývalým týmem, v němž působí čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý, se začne připravovat od úterý. Katalánský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Španělský basketbalista Ricky Rubio

Článek

Rubio vloni v srpnu přerušil kariéru, aby se mohl soustředit na své duševní zdraví. Nyní na sociální síti X uvedl, že je v závěrečné fázi psychického zotavování.

„Mým dalším krokem bylo požádat FC Barcelona, zda bych s nimi mohli bez jakéhokoli závazku trénovat, aniž bych narušil jejich plány. Předem jim děkuji za pochopení a podporu,“ napsal třiatřicetiletý rozehrávač.

Barcelonský dres oblékal Rubio v letech 2009-2011 před odchodem do NBA a vyhrál s týmem Evropskou ligu i španělskou nejvyšší soutěž. V zámořské lize nastupoval za Minnesotu, Utah, Phoenix a Cleveland.

Se španělskou reprezentací Rubio dvakrát triumfoval na mistrovství Evropy, v roce 2019 slavil titul i na světovém šampionátu. Ve sbírce má také stříbro a bronz z olympijských her.

Reklama