Hlavní obsah

San Antonio získalo po Satoranském také Dragiče. Působiště mění i trojnásobný nejlepší střelec NBA Harden

Den po angažování českého basketbalisty Tomáše Satoranského získalo San Antonio dalšího evropského rozehrávače Gorana Dragiče. Slovinský mistr Evropy z roku 2017 však po výměně z Toronta v týmu Spurs zřejmě nezůstane, podle televizní stanice ESPN se texaský klub chystá pětatřicetiletého hráče vyplatit ze smlouvy.

Foto: @BleacherReport, Twitter

San Antonio získalo po Satoranském také Dragiče.

Článek

S Dragičem obdrželo San Antonio ještě výběr v prvním kole letošního draftu. Do Toronta poslalo křídelní hráče Thaddeuse Younga a Drewa Eubankse spolu s volbou v druhém kole draftu.

Do kanadského klubu přišel Dragič před touto sezonou z Miami, kde strávil přes šest let a v roce 2018 si v dresu Heat vysloužil nominaci na Utkání hvězd. Za Toronto nastoupil jen v pěti zápasech, v polovině listopadu z osobních důvodů mužstvo opustil.

Harden po roce opouští Brooklyn, míří do Philadelphie za stávkujícího Simmonse 

Trojnásobný nejlepší střelec NBA James Harden míří z Brooklynu do Philadelphie výměnou za Bena Simmonse, Setha Curryho a Andreho Drummonda. Součástí transakce, která se odehrála krátce před dnešní uzávěrkou přestupů v zámořské basketbalové lize, jsou i výběry v draftu.

Harden mění tým po 13 měsících. Podle televizní stanice ESPN si o výměnu řekl, ale chtěl to utajit kvůli obavám z negativních reakcí. Už loni si totiž vynutil odchod z Houstonu, za který nastupoval přes osm let.

V Nets vytvořil hvězdnou trojku s Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem, ale k vysněnému titulu tým nedovedli. V loňském play off vypadl Brooklyn ve čtvrtfinále v sedmi zápasech s pozdějším šampionem Milwaukee.

V této sezoně je Brooklyn momentálně až osmý ve Východní konferenci i vinou Durantových zdravotních potíží a Hardenových méně výrazných výkonů. Irving kvůli absenci očkování proti koronaviru nesmí nastupovat v domácích zápasech a odehrál jen 12 utkání.

Také dvaatřicetiletý Harden poslední zápasy nehrál kvůli svalovým problémům. Ve 44 utkáních této sezony má průměr 22,5 bodu, 10,2 asistence a osm doskoků na zápas. Nejlepším střelcem ligy byl v letech 2018 až 2020. Před čtyřmi lety byl zvolen nejužitečnějším hráčem NBA, desetkrát byl nominován do Utkání hvězd.

Philadelphia se zbavila stávkující hvězdy Simmonse. Australský basketbalista si před touto sezonou řekl o výměnu a odmítal za tým, kde strávil všechny čtyři dosavadní ročníky v NBA, hrát.

Reklama

Související témata: