Hlavní obsah

Slavného Gasola láká představa končit kariéru v Lakers, nebo Barceloně

Dvojnásobný vítěz NBA Pau Gasol se chce příští rok do zámořské basketbalové ligy vrátit, i když oslaví v červenci už 40. narozeniny. Španělský mistr světa z roku 2006 a trojnásobný světový šampion však nevyloučil ani možnost, že kariéru dohraje v Evropě. Třeba v dresu Barcelony, v níž v roce 1998 začínal.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Pau Gasol (16) na snímku z roku 2019 v dresu San Antonia s hráči New Orleansu Jahlilem Okaforem (8), Wesleym Johnsonem (33) a Kenrichem Williamsem (34).

Článek

Po zranění nohy, které ho připravilo o účast na loňském mistrovství světa, v této sezoně nehrál. V novém angažmá si chce vybojovat účast na odložených olympijských hrách v Tokiu. V minulosti při čtyřech startech pod pěti kruhy získal dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

"Cítím se dobře. Získal jsem víc času (díky odložení her kvůli koronaviru) na to, abych se zotavil. Až začnu běhat a skákat, uvidím, jestli mi noha dovolí hrát znovu profesionálně basketball," řekl španělským novinářům Gasol.

NBA vyhrál v letech 2009 a 2010 s Los Angeles Lakers a končit kariéru v jejich dresu by se mu líbilo. "Mám v plánu odehrát ještě jednu sezonu, když bude noha v pořádku. Poslední rok s Lakers je lákavý, stejně jako končit v Barceloně. Uvidíme, jaká bude realita," uvedl Gasol, který hrál v NBA také za Memphis, Chicago, San Antonio a naposledy Milwaukee v ročníku 2018/19. Loni v červenci podepsal smlouvu s Portlandem, kvůli zranění ale za Trail Blazers nenastoupil ani do jednoho zápasu a v listopadu v klubu skončil.

Reklama

Související témata: