Hlavní obsah

Slovensko truchlí. Extraligový medailista podlehl ve dvaatřiceti letech covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komárno/Praha

Basketbalovou komunitu na Slovensku zasáhla smutná zpráva. Ve věku dvaatřiceti let zemřel bývalý hráč Dolného Kubína a Komárna Michal Maslík. Informaci potvrdil i generální manažer Komárna Jozef Paulik. Hráč zemřel na komplikace spojené s nemocí covid-19.

Foto: TASR, Oliver Ondráš

Basketbalista Michal Maslík (vpravo)

Článek
Fotogalerie

„Bohužel, je to pravda. Nedávno jsme si prohlíželi fotografie z předešlých sezon. Na jedné z nich je Michal po vítězném koši, jak se raduje a směje. Vyhasl mladý život, je to tragédie," uvedl Paulik pro web basket.sk.

Podle dostupných informací webu basket.sk Maslík podlehl komplikacím spojených s koronavirem. V posledních dnech měl být připojený na plicní ventilaci.

Krátce po jeho smrti začali lidé na sociálních sítích řešit, zda byl basketbalista očkovaný proti koronaviru, nebo ne. Šéfredaktor portálu basket.sk na svém Twitteru uvedl, že nebyl. Svůj tweet, který najdete v galerii, však poté smazal s dodatkem, že "nemocnice Trstená je chybná informace, neležel tam, ale všechno ostatní je bohužel pravdivé a smutné."

Michal Maslík odehrál v základní části basketbalové ligy za Komárno v sezoně 2015/16 12 zápasů. Díky tomu se mohl radovat i z extraligového stříbra, které tým v této sezoně vybojoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.