Hlavní obsah

Sokolovskému bude u basketbalistů Nymburka asistovat kouč Budínský

Bývalý reprezentační kouč Pavel Budínský se stal asistentem trenéra nymburských basketbalistů Ladislava Sokolovského. Nová dvojice na lavičce osmnáctinásobného českého mistra se poprvé představí v sobotu v lize na hřišti Hradce Králové.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Budínský na archivním snímku.

Článek

Sokolovský nahradil v úterý po špatném vstupu Nymburka do sezony lotyšského trenéra Robertse Štelmaherse. Nyní si jako pomocníka přivedl Budínského, který v letech 2004 až 2019 vedl v lize Děčín a získal s ním čtyři stříbrné a čtyři bronzové medaile.

Naposledy Budínský trénoval v první lize Sokol Pražský, kde zůstává ve funkci sportovního ředitele. S Nymburkem podepsal smlouvu do konce sezony.

"Je to velký odborník, bývalý trenér národního týmu, s mnoha zkušenostmi z ligy. Jako hráč jsem měl s Pavlem vynikající vztah, potkávali jsme se i v následných letech a vždy jsme spolu dokázali dobře komunikovat. Jsem moc rád, že tu roli přijal. Byl pro mě první volbou," uvedl Sokolovský v tiskové zprávě.

Osmačtyřicetiletý Budínský odkoučoval v lize 693 zápasů, což je rekord v novodobé historii. Do nejvyšší soutěže se vrací po třech letech.

"V Nymburce neměli čeští trenéři poslední dobou moc prostoru, takže je to určitý sen a výzva trénovat právě v Nymburce. A mně je jedno, jestli je to z pozice hlavního trenéra nebo asistenta. Prostě chci pomoc a sbírat zkušenosti, které nikde jinde nezískáte," uvedl Budínský. Nymburk má českého trenéra po 16 letech.

Reklama

Související témata: