Hlavní obsah

Thompson přijde o další sezonu NBA, přetrhl si achilovku

San Francisco

Trojnásobný šampion basketbalové NBA Klay Thompson utrpěl další vážné zranění a nezasáhne ani do příští sezony. Třicetiletý rozehrávač Golden State si přetrhl Achillovu šlachu. Léčba si opět vyžádá řadu měsíců, stejně jako po zranění vazů v koleni z loňského finále.

Foto: Sport.cz

Hvězdný hráč NBA Klay Thompson si přetrhl achilovku a nezasáhne ani do příští sezony.

Článek

Thompson chyběl Warriors v celém minulém ročníku, který se dohrával po pauze kvůli koronaviru v bublině na Floridě a skončil před měsícem. Další sezona má začít před Vánoci 22. prosince. Po roční rehabilitaci se Thompson připravoval na návrat, ale středeční tréninkový zápas pro něj skončil další noční můrou.

"Má přetrženou pravou achilovku, což dnes potvrdila magnetická rezonance v Los Angeles. Očekáváme, že zmešká celou sezonu," oznámil klub Golden State na twitteru.

S Warriors podepsal Thompson loni v létě pětiletou smlouvu na 190 milionů dolarů. V NBA zatím odehrál osm sezon, všechny v Golden State. K titulu pomohl týmu v letech 2015, 2017 a předloni. S reprezentací vyhrál olympijské hry v Riu de Janeiro i mistrovství světa o dva roky dříve.

Reklama