Hlavní obsah

Trenér basketballstů Atlanty dostal pokutu za výroky, že liga fandí Knicks

Atlanta

Trenér basketbalistů Atlanty Nate McMillan dostal od NBA pokutu 25 000 dolarů (520 tisíc korun) za to, že před play off s New Yorkem řekl, že pro ligu je úspěch Knicks důležitý. Také předvídal, že na straně jeho týmu nebudou rozhodčí. Série 1. kola začne v neděli v newyorské Madison Square Garden.

Foto: Nell Redmond, ČTK/AP

Trenér basketbalistů Atlanty Nate McMillan.

Článek

Knicks, kteří patří k nejslavnějším týmům historie NBA, postoupili do play off poprvé od roku 2013. "Hodně jsem o tom se svými hráči mluvil. Zašel jsem dokonce tak daleko, že jsem říkal, že liga to chce a liga to potřebuje. New York je pro ligu velký trh. Byli dlouho bez play off a je to tým, který naše liga chce v play off mít," řekl McMillan ve středu novinářům.

Zástupcům médií kouč Atlanty řekl, že své hráče nabádal, ať se nenechají znechutit tím, pokud se jim bude zdát, že rozhodčí pískají ve prospěch Knicks. "Takhle to je a budeme se s tím muset vyrovnat. Bude to fyzické. A pravděpodobně moc rozhodnutí nebude v náš prospěch. Budeme muset udržet klid," uvedl McMillan, jenž převzal Hawks začátkem března po odvolání Llyoda Pierce.

Vedení NBA označilo McMillanovy výroky za "škodlivé a přisuzující NBA předsudky" a udělilo mu pokutu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články