Hlavní obsah

Trucující Harden se po deseti dnech připojil k basketbalistům Philadelphie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

James Harden se krátce před úvodním utkáním sezony NBA připojil po deseti dnech k basketbalistům Philadelphie. Neočekává se ale, že by hvězdný hráč ve čtvrtečním duelu proti Milwaukee nastoupil. Harden v létě deklaroval, že už za 76ers hrát nebude a chce být vyměněn

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Desetinásobný účastník Utkání hvězd se tréninkového kempu Philadelphie účastnil jen sporadicky a v předchozích deseti dnech byl úplně mimo tým. „Nebyl tu deset dnů, takže se do toho zase musí dostat. Zůstane tady a bude trénovat s naším realizačním týmem,“ řekl dnes médiím trenér Nick Nurse.

Harden v srpnu na propagační akci v Číně označil prezidenta klubu Daryla Moreyho za lháře a uvedl, že už nikdy nebude hrát za klub, v němž bude Morey působit. „To je život. Když někomu přestanete důvěřovat, je to jako v manželství… Chtěl jsem ukončit kariéru jako Sixer. Ale vedení to ve svých plánech nemělo,“ řekl čtyřiatřicetiletý Harden tento měsíc.

Harden koncem června uplatnil opci ve smlouvě se 76ers, která mu zaručuje na příští sezonu 35,6 milionu dolarů (780 milionů korun). Zároveň dal najevo, že chce odejít do Los Angeles Clippers. Morey se údajně ale s kalifornským klubem ani žádným dalším zájemcem nedomluvil na odpovídající náhradě. Philadelphie pak oznámila, že jednání o Hardenově výměně ukončila.

Za výhrůžky, že nebude plnit smlouvu, udělila NBA trojnásobnému nejlepšímu střelci ligy Hardenovi v srpnu pokutu 100.000 dolarů (2,2 milionu korun).

Hráč s typickým hustým plnovousem přišel do Philadelphie loni v únoru z Brooklynu. Předtím hrál za Houston a Oklahomu City, s americkou reprezentací získal zlato na olympijských hrách v Londýně 2012 a mistrovství světa ve Španělsku v roce 2014.

Reklama