Hlavní obsah

USK Praha posílí německá basketbalistka Saballyová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další posilou basketbalistek USK Praha je německá pivotka Nyara Saballyová. Třiadvacetiletá rodačka z Berlína vysoká 196 centimetrů letos debutovala v zámořské WNBA v dresu New York Liberty, který si ji loni vybral jako pětku draftu. Její tým momentálně bojuje v play off, do něhož Saballyová zatím nezasáhla. USK informoval o jejím příchodu na svém webu.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Saballyovou čeká premiéra v Evropské lize, kterou letos na jaře její starší sestra Satou vyhrála s Fenerbahce Istanbul po triumfu ve Final Four na pražské Královce. V soutěži se mohou potkat případně až ve vyřazovací části, protože Pražanky a turecký tým jsou každý v jiné skupině.

Saballyová v roce 2018 vyhrála s Německem evropský šampionát do 18 let a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou turnaje. Pak hrála až do loňska na univerzitě v Oregonu, její kariéru opakovaně narušilo vážné zranění kolena. V minulé sezoně působila také jako asistentka trenéra na univerzitě v Sacramentu.

V letní pauze už do USK přišly česká reprezentantka Gabriela Andělová, další rozehrávačka Španělka Maite Cazorlaová či australská pivotka Ezi Magbegorová. Českým šampionkám bude v nově sezoně chybět hvězdná americká pivotka Brionna Jonesová, která si ve WNBA přetrhla Achillovu šlachu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.