Hlavní obsah

V nominaci USA na basketbalové MS jsou Brunson, Haliburton nebo Banchero

Američtí basketbalisté už mají pohromadě tým, který se na mistrovství světa pokusí napravit blamáž z roku 2019. Na minulém šampionátu skončil výběr USA při obhajobě titulu až sedmý za českou reprezentací. Jako poslední dvanáctý hráč potvrdil účast podle agentury AP rozehrávač Josh Hart.

Foto: Phil Long, ČTK/AP

Josh Hart z New York Knicks při dubnovém utkání s Cleveland Cavaliers.

Článek

V týmu se sejde s dalším zástupcem New York Knicks Jalenem Brunsonem. Klubovými spoluhráči jsou také Cam Johnson a Mikal Bridges z Brooklynu. Dalšími nominovanými jsou jednička loňského draftu NBA a nejlepší nováček uplynulé sezony Paolo Banchero (Orlando), Anthony Edwards z Minnesoty, Tyrese Haliburton z Indiany, Austin Reaves z Los Angeles Lakers, Brandon Ingram z New Orleans, Walker Kessler z Utahu, Bobby Portis z Milwaukee a Jaren Jackson z Memphisu.

Americké mužstvo povede Steve Kerr, kouč Golden State, s kterým slavil čtyři tituly v NBA. Jeho asistenty jsou Erik Spoelstra z Miami, Tyronn Lue z Los Angeles Clippers a Mark Few z univerzity Gonzaga.

Pětinásobné světové šampiony čeká v srpnu pět přípravných zápasů proti Portoriku, Slovinsku, Španělsku, Řecku a Německu. Na MS v Japonsku, Indonésii a na Filipínách se Američané utkají ve skupině s Novým Zélandem, Řeckem a Jordánskem. Turnaj se bude hrát od 25. srpna do 10. září.

Reklama

Související témata: