Hlavní obsah

Vicemistr Evropy Heurtel přestoupil do Ruska. Může přijít o reprezentaci

Basketbalový vicemistr Evropy Thomas Heurtel podepsal roční smlouvu se Zenitem Petrohrad a hrozí mu kvůli tomu vyřazení z reprezentace. Francouzská federace FFBB už před nedávným evropským šampionátem rozhodla, že hráči či trenéři, kteří do skončení válečného konfliktu na Ukrajině budou působit v ruských či běloruských klubech, budou mít dveře do reprezentace zavřené.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Francouz Thomas Heurtel a Španěl Lorenzo Brown ve finále ME.

Článek

Všichni hráči francouzského národního týmu startující na ME včetně třiatřicetiletého rozehrávače Huertela podepsali před zářijovým turnajem dokument ve formě čestného prohlášení. Konstatovali v něm, že nemají angažmá v ruském či běloruském klubu a ani nemají v úmyslu tam podepsat smlouvu. Heurtelův příchod od nové sezony s opcí na další rok oznámil Zenit ve středu, tři dny po finálové porážce Francouzů se Španělskem.

Heurtel má za sebou bohatou kariéru a jedenáctileté působení v Evropské lize. Doma hrál za Pau-Orthez, Štrasburk či ASVEL Lyon-Villeurbanne, v zahraničí pak za Baskonii, Anadolu Efes, Barcelonu a naposledy za Real Madrid, ve kterém předčasně skončil, podle serveru Eurohoops z disciplinárních důvodů. S reprezentací získal také titul mistra Evropy v roce 2013, bronz na mistrovství světa 2014 a stříbro na loňské olympiádě.

Reklama

Související témata: