Hlavní obsah

Žabiny vyhrály i v Chomutově a jsou blízko finále

Také druhý semifinálový zápas mezi basketbalistkami Chomutova a Žabin skončil jasným vítězství brněnského favorita. Obhájkyně stříbra zvítězily v hale severočeského týmu 97:54 a jedna výhra je dělí od postupu do finále. V něm se schyluje k očekávané repríze z loňska, protože mistrovský tým USK Praha vede od čtvrtka nad Hradcem Králové 2:0 na zápasy. Žabiny budou třetí duel hostit v neděli, pro USK by měl být sobotní domácí souboj se Lvicemi generálkou na finálový turnaj Evropské ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráčky Brna se radují z vítězného utkání.

Článek

Žabiny ani ve druhém zápase nepustily soupeře vůbec do vedení. Měly drtivou podkošovou převahu (doskoky 55-33) a už v průběhu druhé čtvrtiny vedly s více než dvacetibodovým náskokem. Nakonec vyhrály nejvyšším rozdílem v historii vzájemných soutěžních zápasů.

Deset nebo více bodů dalo šest brněnských hráček, nejvíce Michaela Vondráčková 18, Elissa Cunaneová zaznamenala 14 bodů a 10 doskoků. V domácím dresu se nedařilo třetí nejlepší střelkyni soutěže Najai Wynnové-Pollardové, která za 17 minut hry trefila jen dvě střely z dvanácti. Se čtyřmi body si vytvořila negativní rekord v soutěži a výrazně zaostala za svým průměrem (19,3).

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 2. zápas:
Chomutov - Žabiny Brno 54:97 (13:24, 26:47, 36:73)
Nejvíce bodů: Fučíková 18, Kadlecová 14, Brejchová 9 - Vondráčková 18, Cunaneová 14, Holemsová 13. Stav série: 0:2

Reklama

Související témata: