Hlavní obsah

Zlepšil si rekord, přestřílel hvězdu. Krejčí předvádí fantastické výkony. Nemusí to ale stačit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nasázel 19 bodů, překonal své dosavadní maximum v NBA, byl společně s parťákem Bogdanem Bogdanovičem nejlepším střelcem Atlanty a i přes porážku 114:115 se Charlotte Hornets usmíval. „Jen škoda, že jsme ještě neskórovali z poslední akce,“ povzdechl si Vít Krejčí. Jenže ani zlepšené výkony nemusí českému basketbalistovi stačit, aby si jej Hawks vytáhli i pro play off.

Foto: Kamil Krzaczynski, Reuters

Vít Krejčí se blýskl parádním výkonem

Článek

Respektive play in, přesněji řečeno. Atlanta, které dva zápasy před koncem základní části patří ve Východní konferenci desáté místo, bude muset přejít v „předkole“ přes dva soupeře, aby si vybojovala účast ve vysněné závěrečné fázi sezony.

Problémem pro Krejčího je, že jeho naděje na zapojení se do klíčových duelů klesá. Má totiž dvoucestnou smlouvu, se kterou smí za Hawks nastupovat jen v dlouhodobé fázi ročníku, a to maximálně v 50 utkáních. Jedinou šancí je, že by se Atlanta někoho ze své patnáctky hráčů s jednocestným kontraktem zbavila a strakonickému rodákovi typ smlouvy změnila. Čas má do posledního zápasu základní části, pak tahle možnost zmizí.

Zmíněnou variantu vyloučit nelze, vždyť Krejčí dostává v poslední době i vinou zranění ostatních hráčů dostatek prostoru. Důležité je, že povětšinou i víc než právě ti, s nimiž by se Hawks mohli potenciálně rozloučit.

I možná proto, aby mohlo vedení porovnat výkony bojovníků o závěrečná místa na soupisce, nechal kouč Quinn Snyder v závěru utkání s Charlotte své hvězdy odpočívat. Po zranění se vracející výtečný rozehrávač Trae Young za 20 minut stihl 14 bodů a 11 asistencí, ale větší zátěž zatím Hawks riskovat nebudou. V poslední čtvrtině si ovšem příliš nezahráli ani Bogdanovič nebo Capela, příležitost měla skupina kolem Krejčího.

„Myslím, že to bylo snad úplně poprvé, co spolu tahle parta takhle hrála. Pro budoucnost to může být přínosné,“ vykládal Krejčí na tiskové konferenci. „Bylo fajn vidět, jak tihle kluci dřou, pracují. Třeba právě Vít,“ zmínil českého univerzála kouč Snyder.

Na vítězství to nestačilo. Ani triumf by však příliš neřešil, deváté Chicago má lepší výchozí pozici a Atlanta už se může připravovat na vzájemný střet v play in. Vítěz se poté utká o účast v play off s poraženým z duelu sedmého s osmým.

U toho už by hvězdný Young, jenž absentoval od 24. února, neměl chybět v plné síle. „Bylo skvělé, že je zpátky. Jeho čísla jsou šílená. Když byl na hřišti, dobře rozdával míče, měli jsme spoustu střel z volných pozic. A jakmile budeme mít zpět i další zraněné, bude to ještě lepší,“ myslí si Krejčí. Jenže co to bude znamenat právě pro něj, je otázkou dosud nezodpovězenou.

Reklama

Související témata: