Hlavní obsah

Brunner doběhl Spartathlon třicátý, Orálka diskvalifikovali

Z šesti českých vytrvalců, kteří se letos postavili na start jednoho z nejtěžších ultramaratónů světa Spartathlonu, dorazili do cíle jen dva. Na třicátém místě v absolutním pořadí dokončil 246 kilometrů dlouhou trať Radek Brunner. Cílem ve Spartě proběhl jako desátý Čech v historii a časem 30:14:29 se zařadil na třetí místo mezi českými běžci.

Foto: www.ultradao.cz

Vyčerpaný Daniel Orálek (ilustrační foto).

Článek

"Byl to nejdelší běh mého života. Ale tenhle pocit překonal všechny bolesti, trápení a pochybnosti těch předchozích 30 hodin," uvedl Brunner na svém facebookovém profilu. "Proběhli jsme tropy, vedro, bouřku, vítr a několik hodin vytrvalého deště. Řečtí bohové nám to prostě nechtěli dát zadarmo. Ostatně 174 lidí v cíli z 378 mluví za vše," napsal Brunner, jenž obsadil mezi muži 26. místo.

Druhý český běžec v cíli Ondřej Velička skončil na 66. příčce v čase 32:56:16.

Diskvalifikací po 112. kilometru skončil Spartathlon pro Daniela Orálka, pátého z roku 2011 a držitele nejlepšího českého výkonu 26:41:44. "Vzal jsem si od podpůrného týmu blikačku mimo checkpoint, zrovna jel okolo rozhodčí a diskvalifikoval mě," uvedl Orálek pro server Dlouhybeh.cz. Diskvalifikován byl ve chvíli, kdy se na trati trápil.

"Vlastně mi tím ulehčili rozhodnutí. Asi bych stejně skončil. Měl jsem problémy se žaludkem, pil jsem vlastně jenom vodu. I když bylo už půl sedmé večer, byl jsem přehřátý. Asi lehký úžeh, nějak mi letos tohle sluníčko nesedlo," řekl Orálek.

Reklama

Související témata: