Hlavní obsah

Kanaďan se postavil tělu, zboural půl metráku v přírodě

Praha

Zkoušeli jste si někdy zvednout padesátikilový pytel? Pokud ano, víte, že jde o pořádnou nálož. Pokud ne, tak si představte, že o tuto hmotnost připravíte své tělo. Andre Lessard to zažil na vlastní kůži. Začal běhat v přírodě, to byla jeho cesta. Vážil 113 kilo a přes pas měl 112 centimetrů. Nejdůležitější je čin, on jen nedumal, před lety odstartoval. „Kila jsem ztratil, když jsem začal běhat do práce,“ prozradil muž z Edmontonu.

Foto: Facebook.cz

Andre Lessard vážil 113 kilo, přes pas měl 112 centimetrů. Běháním sundal téměř 50 kilo.

Článek

Edmonton River Valley je snem běžců, kteří rádi běhají v přírodě. Jde o největší urbanický park v Kanadě, který má více než 160 kilometrů cest, které najdete celkem ve dvaceti parcích. Tam Lessard propotil skoro padesát kilo, která mu znepříjemňovala život.

Zde postupně Kanaďan přidával kilometráž za svým cílem. Běh po zasněžených cestách, přes dřevěné mosty, kolem příroda, výhled na řeku. Zde přišly na chuť běhání stovky běžců. Lessard patří mezi ně.

Extra velikosti

Kalhoty velkých rozměrů a košile extra, extra, extra velikosti. „Rozhodl jsem se, že tohle není můj styl. Na střední škole jsem byl docela atlet, chtěl jsem se k tomu vrátit," citoval server runningmagazine.ca běžce.

Vše začalo cestou do práce, první na řadě byly in-line brusle. Výsledky byly vidět, další v pořadí připadl běh. Padl výstřel, od té doby běhá. „Stále si pamatuji na svůj první výběh, nemohl jsem dýchat, musel jsem udělat hodně přestávek, ale jsem rád, že jsem na sebe tlačil," vzpomíná Lessard, který pracuje jako manažer.

Skutečná zkouška vůle ale tímto neskončila. Nejde jen o trénink, běhání. Přišel zájem o potraviny. Učení a čtení, co je dobré, jak velké porce. Tomu všemu se přizpůsobit a změnit životní styl, který byl roky hluboko zakořeněný. „Postupně jsem začal ztrácet váhu. Začínal jsem se cítit lépe. Nejen fyzicky, ale také psychicky. Byla to cesta o sebepoznávání a o sebe-ocenění."

Začal pomalu, šlo o mikro změny

V současnosti váží Lessard 68 kilo, běhá více než 100 kilometrů týdně, maratón zaběhl už za 2 hodiny a 50 minut! Úspěch, ale nemůže povolit. Stále občas bojuje s jídlem, ale fitness směr je jeho cílem. „Pokaždé, když si myslím, že jsem dosáhl svých limitů, překvapím sám sebe, že pokročím trochu dále, běžím o něco rychleji."

Jak dosáhnout takového pokroku, změnit život? Lessard si stanovil postupné a krátkodobé cíle. „Když jsem začal se 113 kily, neměl jsem cíl, že zhubnu 45 kilo, asi bych to vzdal. Šlo o mikro změny, které se vyskytují každý den," popsal muž svůj dlouhodobý projekt. A tím byl on, jeho tělo, jeho život. Záleželo jen na něm.

Reklama

Související témata: